Vannføring
50.0055 m3
 
Litt over 1/4 fot
12.09.2018 02:00:00
Utvikling
Vannutvikling siste døgn fra 0.0 m3 til 0.0 m3
Vanntemp
12.72°C
Månen
Flo og fjære
21.04.2019
 
22.04.2019
 
Følg utviklingen av vann og temperatur siste døgn, 3 dager, uke og måned ved å klikke her

Barila, midt i august

Det er ganske mørkt om natta nå. Sånn i 9-10 tiden så tar mørket til og vi kan legge inn en pause i jakten på laksen. Det har vært lite å kjenne, bare nede på plassen(Barila) over storsteinen har vi sett fisk oppe, og det er vel der vi fisket mest.  Vi fisket med båt fra vestersiden, der en av oss holdt båten fast i bergkanten og slapp oss gradvis nedover mot hoggplassen, ca 10-15 meter over storsteinen. Laksen var oppe og viste seg noen ganger. En nordlig vind drog oppover elva og det var en liten utfordring å få kastet.

Ved bålet kunne vi planlegge morgendagens fiske i ro og mak, og med en god vin til så ble det lagt gode planer. Det ble ingenting på morgenen, det kom en del regn om natta, og elva steg litt.

Døgn 2, vi starter som planlagt. Fra vest og helt øverst der berget begynner. Det er mindre vind nå og vi får lagt ut flua godt ut. Virket som om det var mer liv i elva, en grilse var og tok i flua, men slapp med skrekken. 

Et par større lakser viser seg ofte nå ca 15 meter ovenfor steinen og spenningen stiger etter hvert som vi fisker oss nedover, vi kommer ned til ei kløft i berget som vi legger baugen inn i og jeg får kastet fint ut og lar flua seile nedover mot hoggplassen, og der, nesten litt forsiktig trekkes det 3-4 meter snøre fra snella før jeg gir litt mothugg, fisken stopper opp. 

Roeren min gjør seg klar, før jeg forsiktig løfter stanga og jeg når akkurat å kjenne at det er noe tungt på før den starter i vill fart nedover, der er ingen annen mulighet for oss enn å slippe oss ned med båten. Forbi storsteinen bærer det før laksen gjør en sving inn mot roligere vann nedenfor leirplassen i Barila. Der stopper den opp mellom en stein i elva og land, det kan knapt være 4-5 meter mellom land og stein, fortommen blir liggende rundt steinen og vi aner en katastrofe.

Roeren får fart på åran å manøvrere helt ned til laksen, jeg har rullet inn alt snøre og jeg får da holdt snøre bort fra steinen.  Det er knappe 5 meter mellom oss og laksen. Den blir stående i ro, vi ror opp på plassen og går i land, laksen føler seg tydeligvis fortsatt trygg der den følger rolig etter oss.

Jeg skjønner jo at den ikke er ferdig så jeg legger litt press på stanga, laksen tar hintet og drar i et voldsomt kjør ut i elva, helt over i strømmen på andre siden og fortsett litt nedover før den slakker og jeg veiver det jeg klarer for å få den inn på rolig vann igjen, men det var ikke enkelt så lenge den hadde litt strøm i snuten gjorde den et par utras.

Etter hvert får jeg overtaket og den er fanget inn på rolig vann igjen, jeg holder den ganske hardt igjen når den igjen prøver seg, merker at den ikke like sterk og jeg trekker den nesten helt til strandkanten, den kjemper seg ut noen meter og sånn står vi å måler krefter noen minutter. Laksen er etter hvert utslitt og legger seg på siden.

Vi bestemmer oss for å taue den inn på land og roeren gjør seg klar til å dytte i sporen når jeg får manøvrert laksen til landingsplassen. Klokken var nå 1945, etter vel 25 minutters kamp kunne vi notere oss for en stor fin laks. 
Fortommen hadde fått seg en skikkelig skade, og jeg kunne ganske enkelt rykket den av.

Vi fisket halvannen time til før mørket ledet oss inn til leiren. Gleden var stor og forventningene til neste morgen var kanskje litt i overkant høy.

En kraftig vind fra nord spolerte det meste av fiske resten av døgnet, det var omtrent umulig å få snøre på et fornuftig vis ut. Døgnene i Barila endte med en laks og vi var fornøyd med det.

Flue:                 
Sunray Shadow,  nyinnkjøpt etter anbefaling fra Trond Halvar Hammari.

Snøre:              
Synk 1-2 med ordinær 0,45 nylon fortom

Vannstand:       
Ca 90 m³ / 1 ¼ fot            

Hoggplass:       
15 meter over storsteinen i Barila.

Copyright 20©12 altaelva.no