Vannføring
50.0055 m3
 
Litt over 1/4 fot
12.09.2018 02:00:00
Utvikling
Vannutvikling siste døgn fra 0.0 m3 til 0.0 m3
Vanntemp
12.72°C
Månen
Flo og fjære
21.04.2019
 
22.04.2019
 
Følg utviklingen av vann og temperatur siste døgn, 3 dager, uke og måned ved å klikke her

Lynet skal bare slå ned!

Med litt dyktighet og flaks, fikk jeg og flere andre fiske i Langstilla et døgn. Med god mat og mange hyggelig folk tilstedet var det duket for en opplevelsesrik tur i elva.

Etter en litt lang middag så blir vi forsinket fiskestart kl 1800, men vi får kommet oss av gårde fra hytta og svinger nedover til langstilla. Vi går i land på østsiden, vi skal prøve å fiske fra land, helt oppe i svingen langs forebygninga. Vår båtmann og ekspert, Jan Edmund Suhr, gir omtrent bare ett råd: ”Kast korte kast sier han, du trenger ikke mer en 15 meter ut.”  Det er en nybegynner som skal til pers, med en personlig rekord på ca middels abbor. Det pøser ned og himmelen ser faretruende mørk ut, men det stopper ikke oss i å prøve ut ”super” plassen.

Fiskeren vår går helt opp og nesten inn i kjosen, mens vi ser på, så kastes flua pent ut(kaste kunne han jaggu), Et par kast til blir prøvd før han flytter seg litt nedover. Neste kast er også perfekt, 12-13 meter bare, men bang, der ser vi vannfokk og snella tar til å hyle.

Laksen kjører ut og vår fisker må springe nedover, opp og imellom kuppelsteiner, mer flaks enn noe annet at dette gikk bra. Han kommer seg opp på kanten og har nå en meget fin plass å kjøre fisken på. 

Regnet fortsetter å pøse ned og det øker i styrke, plutselig lyses alt opp i flere lynglimt, og braket fra torden kommer neste umiddelbart.  Vi ser på og tenker litt på han som står med stanga rett til værs på toppen av elvebredden og vi drister oss med en forsiktig kommentar om han står utsatt til for lynnedslag.

”La det lyne, la det lyne! Lynet skal bare slå ned” kommer det ganske kjapt. Helt klart, vi forstår, hvem risikerer ikke å bli litt stekt for en slik opplevelse?


Det er ikke noe særlig å lande fisk på denne her siden, så vi kommer oss i båten og får kjørt over elva.  Temming er viktig, men det er også viktig å få fisken på land.  Nøyaktig 12 minutter varte det hele, og Jan Edmund kunne håve inn en pen 11 kilos.

Gjett om det var en som var glad.

Straks etter lysnet himmelen og fin været begynte å sige inn. Vi dro oppover til de andre for å vise fangsten. Utover natta, når elvetåka var som tjukkest klarte vi å hale i land nok en laks, og på morgenen når sola og varmen hadde fått ordentlig tak, så fikk vi en laks til.  Laks ble det i tordenvær, elvetåke og solskinn.

 

 

Copyright 20©12 altaelva.no