Vannføring
50.0055 m3
 
Litt over 1/4 fot
12.09.2018 02:00:00
Utvikling
Vannutvikling siste døgn fra 0.0 m3 til 0.0 m3
Vanntemp
12.72°C
Månen
Flo og fjære
21.04.2019
 
22.04.2019
 
Følg utviklingen av vann og temperatur siste døgn, 3 dager, uke og måned ved å klikke her

Da laksen tok 3 ganger

Det her var for en del år siden, da det enda var 3 døgns kort å få kjøpt i juli måned.  Det hadde vært noen år med dårlig fangst, mulig det var et bunnår 1 eller 2 år før.  Og vi hadde kanskje ikke de  største forventningen til noen storfangst.

Vi slo opp leir på Elvestrand og ved hjelp av en grønn presenning fikk vi til å lage en funksjonell ”markise”.  Og det trengtes, for det føltes som om det regnet hele tiden.  Mye kan sies om størrelsen på campingvogna vi hadde, men det vare en Bjølseth.

Hele sonen ble saumfart, fra Killistrømmen og ned til Jaro, men det var lite av storlaks. Jeg selv var ikke godt vant å få storlaks, og hadde en kjedelig vane av å rykke til når laksen var og drog i flua, mange triks ble prøvd for å unngå dette.  Vanskelig å si, men det er ganske sikkert at det var noen flere lakser som kunne vært fanget dersom teknikken hadde vært bedre. Det ble noe man prøvde å konsentrere seg om under fisket og da endte det som regel galt. 

De to første døgnene blir en prøvelse, vi fisker omtrent døgnene sammenhengende bare avbrutt av fredninga, som ble tilbrakt i horisontal stilling i campingvogna.

Klokken er nesten 18 og vi skal starte siste døgnet. I utgangspunktet var vi fire fiskere, men pga., ja kanskje for våte forhold? Så fikk vi frafall, og vi endte opp med å være to. Full av pågangsmot så kjørte vi opp til Killistrømmen, der fikk vi et par grilse og selv om det ”bare” var grilse så ga det en skikkelig vitamininnsprøytning for oss.  Det regnet litt etterhvert og elva steg ytterligere. På turen opp så kunne vi se at det var få ivrige fiskere i elva, det satt folk for det meste inn under gapahuker. Etter en masse kasting i Killi så bestemmer vi oss for å kjøre ned til forbygninga, underveis så tester vi noen kast her og der.
Ved forbygninga så er det jeg som får oppgaven i å være første på åran. Jeg manøvrerer bak pilarene der det er ganske lett å holde båten.

Det begynne å bli sent, så plutselig høre jeg en fjern stemme roper navnet mitt, ops, der hadde jeg klart å sovne bak årene og båten nådde å få såpass fart nedover at vi avbrøt videre fisking der.
Det var sluttet å regne, elvetåka forsvant og været var blitt ganske bra uten at vi hadde lagt merke til det.  Nedover elva så var det dukket opp flere fiskere nå.  Ikke så rart kanskje, det var jo blitt morgen.

Kompisen, en dreven laksefisker som alltid har en backup-plan, og denne gang hadde han en, ja en backup-plan. Vi la om til synk 4-5 og en stor tube og kjørte ned forbi berget i phatakorva. Midt i den stille flytende delen legger jeg båten så kompisen får kastet inn mot steinene. Jaaa, der tok den og vi jubler. En storing. Temmingen går greit og vi ror over elva og lander en 12 kg hannlaks.

Humøret er på topp, men vi feirer ikke lenge. ”Vi må prøve igjen på samme plass” sier han, det er garantert en til der.  Som sagt så gjort, nå er det min tur å fiske. Legger flua pent i kanten, ganske langt nedstrøms og der er den med en gang, men jeg er raskere og rykker(skvetter) til.  Jeg hører bare svak mumling fra han bak årene, men jeg prøver en gang til. Har du sett, der var den igjen, men, ingen overraskelse her, jeg rykker til og laksen er fortsatt fri.  Jeg tenker en masse ukristelig ord, antakelig så kommer det noen ut i form av lyd også, men jeg biter det i meg, det her er jo vant med. Kaster enda en gang, men nå er trua borte, den tar aldri tenkte jeg, men like etter at flua lander vannet så er den der igjen og napper i flue, jeg bare slipper alt i samme øyeblikk og tør nesten ikke løfte stanga. Yes, der var den fast. Temmingen gikk også veldig greit, vi landet laksen, og nå hadde vi topp humøret inne. Vi bestemmer oss for å ringe etter de som forlot oss etter døgn 2, etter vår fangstrapport så tok det bare halvtimen før en av dem dukket opp, men det ble ingen flere denne gangen.
 
Nå fisker jeg med slakk, slakk brems og uten å holde i snøret, dette gir ingen mulighet for å rykke flua ut av kjeften på laksen.

Flue:   ”Juletreet”
Snøre:   Synk 3-4 med ordinær 0,45 nylon fortom
Vannstand:  ca 130 m³ / 2 fot + 
Hoggplass:  Midt i djuprenna i den rolige sonen i Phatakorva

Copyright 20©12 altaelva.no