Vannføring
50.0055 m3
 
Litt over 1/4 fot
12.09.2018 02:00:00
Utvikling
Vannutvikling siste døgn fra 0.0 m3 til 0.0 m3
Vanntemp
12.72°C
Månen
Flo og fjære
21.04.2019
 
22.04.2019
 
Følg utviklingen av vann og temperatur siste døgn, 3 dager, uke og måned ved å klikke her

Kongen i elva

Hvert år har vi, en vennegjeng, klart og få et eller annet døgn. Selv om det ikke alltid har blitt fangst av aller edleste valør, så har vi alltid kåret årets harrkonge. Da snakker vi om mest, størst harr i løpet av fisketiden. Tro meg, det er faktisk om å gjøre og ikke bli denne type Konge.

Det her var en tur vi hadde i Steinfossen. Huske egentlig ikke noe annet fra turen. Et par grilse var vel fangsten og en mengde harr. Jo, vi mistet en laks like før døgnet tok slutt. Gutten som holdt stanga var litt uheldig, men det er annen historie.

Vi hadde slått leir nedenfor fossen denne gangen, egentlig først og siste gang vi gjør det. For all del, fint med gress, men her miste man oversikten over de beste fiskeplassene i Steinfossen, som er under Gabo og oppe på Steinfossnakken.  Drar du til Steinfossen, slå leir oppe! Her får du oppleve store beist av noen lakser slå rett utfor leirplassen, helt fantastisk.

Steinfossen har jeg alltid likt. Det er noe mystisk med denne plassen. Rester etter båter ligger i fjærkanten og det er etter båter som har havarert i forsøk på å kjøre opp Gabo.

Du er liksom helt der øverst der hvor vi dødelige får fiske. Men vi kommer tilbake en annen gang om Steinfossen.

Vi hadde fisket oppe og vi hadde brukt opp tiden vår., så vi kjørte ned.  I leiren satt folk, skikkelig ivrig på å komme i gang med å fiske. Så var det en av disse som reiste seg opp og skulle fiske, han hadde sett fisk opp nedenfor leiren.

Han tok med seg en annen og de gikk nedover for å fiske.  De som har vært i Steinfossen vet kanskje at det er enorme mengder harr i partiet nedenfor fossen og utfor denne nederste leirplassen. Nok om det. Kompisen gikk jo selvfølgelig fast i en fisk, en stor en jækel, i følge det som ble ropt til oss i leiren. Vi hoppet opp og sprang nedover. Kompisen temmet ja, det så vi. Når vi rakk ned så var fisken begynt å bli trøtt. (Den så liten uten på stanga, men jeg sa ingenting. )

Kompisen drog så inn fisken ved å gå bakover i ordentlig temmestil, vi alle ser så fisken, en SVÆR harr bli slept nesten dau inn på land, plutselig så er det noe som skjer, 4-5 harr som ruser etter og 2 av disse går tørr på land etter den som er fast. Ka f..n, 3 stk svære kilos harr på en gang. Tidenes Harrkonge er kåret, her fikk han noe annet enn å temme på russelaks.

Copyright 20©12 altaelva.no